вторник, 30 април 2024 г.

Кубрат гази американец пред Мария Бакалова

Снимки: интернет
Кубрат Пулев смаза от бой американеца Джери Форест, който учудващо издържа 10-те рунда на гала вечерта Triller в Лос Анжелис, преди ръката на българина да бъде вдигната победоносно с единодушно съдийско решение – 98:92, 99:91 и 99:91.
Макар да пропусна да нокаутира Форест, двукратният претендент за световната титла в тежка категория се завърна успешно на професионалния ринг – това бе първи боксов мач на Кобрата от близо година и половина – от загубената битка за световната титла срещу Антъни Джошуа през декември 2020 г. Междувременно българският боксьор записа една победа над ММА боеца Франк Мир, но в друг формат – на триъгълния ринг на Triad Combat.
Сред гостите в залата бяха номинираната за „Оскар“ Мария Бакалова и певицата Соня Васи. Бакалова крещеше от удоволствие край ринга при обявяването на българската победа.
Мачът започна с огромно закъснение заради скандал с използвани ръкавици. Джери Форест искаше да излезе на ринга с вече употребявани ръкавици, които да са му по-удобни. Американецът отказваше да използва някой от другите два чифта. Това вбеси Пулев, който заплаши организаторите, че ако допуснат прецедента, мач няма да има. От щаба на българина одобриха едни от ръкавиците на Форест, а Кобрата дори ги маркира с химикал, за да не бъдат сменени точно преди битката. Форест обаче се оплака, че са му малки. В крайна сметка от щаба на Пулев предоставиха на американеца чифт ръкавици в бяло-зелено-червено – като тези на самия Кубрат, за да може изобщо да има мач. Двубоят започна със сериозно освиркване на Форест заради забавянето на боя.
Победата бе под №29 за Кубрат Пулев на професионалния ринг. 14 от тях са с нокаут. 41-годишният българин има само две поражения. И двете в мачове за световната титла – срещу Владимир Кличко и Антъни Джошуа.
Това бе пето поражение за 35-годишният Форест. На профиринга той има 26 победи и две равенства.
По-късно на ринга се качи и Тервел Пулев, който изигра много силен мач, но в крайна сметка не успя да спечели срещу руснака Сергей Ковальов. Сблъсъкът с руския боксьор беше главен на галавечерта в Калифорния и започна след битката на Кобрата.
Източник: 24chasa.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html