неделя, 28 април 2024 г.

Стоилов: Ганчев е свикнал да назначава съдии

Снимки: Dsport

Треньорът на „Левски“ Станимир Стоилов не разбира защо името му е намесено в обръщението на ЦСКА от вторник вечерта. „Червените“ поискаха футболният съюз да смени съдията на финала за Купата на България, защото според тях е общоизвестен факт, че Никола Попов е приятел със Стоилов.

„Седемнадесет години цяла България чака този футболен празник. Затова за мен е непонятна декларацията на „ЦСКА-София“ от вчера“, се казва в кратка позиция, подписана от треньора на „Левски“. „Разбирам раздразнението на г-н Гриша Ганчев, който е свикнал да назначава съдиите на българските мачове, но не мога да разбера защо се споменава моето име в този случай. Няма никакви основания за това“, добавя Стоилов.

Наскоро той заяви, че „Левски“ „продължава да е сам срещу всички“. След първия мач с „Лудогорец“ в Разград от полуфиналите за купата треньорът заяви, че не разбира защо Хосе Кордоба е бил изгонен. Недоволство имаше и за картона на Илиян Стефанов от мача с ЦСКА няколко дни по-късно.

Собственикът на „Левски“ Наско Сираков също имаше недоволство към съдиите, като дори заплаши хиляди привърженици да излязат на протест и „камък върху камък“ да не остане.

Няколко пъти през сезона от ЦСКА също се оплакваха от съдийството. Бившият вече треньор Стойчо Младенов много пъти каза, че отборът е ощетяван хитро чрез умишлено изнервяне на футболистите и показване на много картони. Той дори заяви, че лично съдия му е казал, че на играчите на ЦСКА всеки мач трябва да се вдигат картони, защото в противен случаи реферите ще бъдат наказвани.

Финалът за Купата на България е в неделя от 17.00 часа на Националния стадион „Васил Левски“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html