събота, 27 април 2024 г.

Президентът назначи репортерка в СЕМ

Снимки: Фейсбук
На основание чл. 98, т. 7 от Конституцията на Република България във връзка с чл. 24, ал. 1 от Закона за радиото и телевизията, държавният глава Румен Радев подписа днес указ за назначаването на Габриела Наплатанова-Русева за член на Съвета за електронни медии от квотата на президента.
Наплатанова е репортерка в Би Ти Ви, като отразява президентската институция. Тя е в частната медия от нейното създаване. Омъжена е за генерал-летец, има две деца.
Габриела Наплатанова има магистърска степен от Факултет по журналистика и масова комуникация на СУ „Св. Климент Охридски”, където завършва със специалност „Връзки с обществеността”. В същия факултет е хоноруван преподавател в периода 2015 – 2017 г.
През 2019 г. защитава дисертация на тема „Управление на медийните ефекти и медийните операции по време на въоръжен конфликт” във Военна академия „Г.С. Раковски”, факултет „Национална сигурност”.
След попълване на квотата на СЕМ, следва изборът за генерален директор на БНТ. В журналистическите среди вече се говори, че бившият шеф на Наплатанова – Венелин Петков може да кандидатства.
Източник: zashtoto.com

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html