понеделник, 29 април 2024 г.

Чернокожа, представител на ЛГБТ, е новият прессекретар на Белия дом

Джен Псаки, снимки: интернет

Президентът на САЩ Джо Байдън обяви днес, че е избрал Карин Жан-Пиер за прессекретар на Белия дом на мястото на Джен Псаки, която напуска поста на 13 май, предадоха световните агенции.

Жан-Пиер ще бъде първата чернокожа жена и първият представител на ЛГБТ общността прессекретар на Белия дом, подчерта Псаки, на която досега Жан-Пиер беше заместничка. В специално съобщение Байдън посочи, че „Карин ще донесе със себе си не само има опит, талант и почтеност, необходими за тази трудна работа, но освен това ще продължи да ръководи разпространяването на информация за работата на администрацията Байдън-Харис от името на американския народ“.

Карин Жан-Пиер живее на семейни начала с журналистката в CNN Сузана Малво. Двете отглеждат тяхната осиновена дъщеря Солей. Карин е много близка на вицепрезидентката Камала Харис. Байдън освен това връща в екипа си дългогодишния стратег на демократите Анита Дън като свой старши съветник. Дън беше част от администрацията в Белия дом миналата година, след като Байдън встъпи в длъжност.

Източник:  zashtoto.com

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html