неделя, 5 май 2024 г.

Янев: Ние сме пред поредна национална катастрофа. А дори не сме във война

Снимки: 24 часа

„Ние сме в поредна национална катастрофа. А дори не сме във война“. Това обяви днес бившия служебен премиер Стефан Янев в брифинг пред медии преди да се събере Инициативният комитет, за да учреди партията му „Български възход“.

„Не можем повече да толерираме политическа безотговорност, тази некомпетентност, този безумен авантюризъм, който ни води към дъното. Защото нека го кажем директно – ние сме пред поредна национална катастрофа, а дори не сме във война“, подчерта бившият министър на отбраната. „Обществото е на ръба на социален взрив. Сигурността е функция на добрата воля на външни фактори“, добави още той.

Той увери, че „Български възход“ не е просто „поредната партия“ и че тя „ще има важна роля в политическия живот на страната“.

„Надявам се след време да разказваме на децата и внуците си за този ден и без притеснение, и без да се срамуваме, а гледайки назад с гордост да казваме: „И аз бях там, бях част от този процес“. Днес заедно поставяме едно ново начало, което се надявам да е ново начало и за българската политика. Демонстрация как всяка една българска партия трябва да работи, а именно – отразявайки предпочитанията на своите избиратели“, допълни той.

По думите му, това ще е формация, която ще бъде близо до хората и ще работи за тях. „Във вътрешнопартиен план ще направим всичко възможно да бъдат отчитани позициите и експертизата на нашите симпатизанти. Аз вярвам, че всеки успех е резултат от работата на един добър екип. Нашата основна задача е да изградим точно такъв екип. Да говорим повече за „ние“ и по-малко за „аз“, каза Янев. „Ние не го правим заради нашето его или защото търсим слава, престиж. Всеки от нас е постигнал достатъчно. Време е да даваме повече за страната си и да мислим за нашето утре“.

Ексдепутатът от НДСВ и ректор на УХТ проф. Пламен Моллов, бившият служебен регионален министър Виолета Комитова, ексспортният министър Даниела Дашева, шефката на Борда по туризъм Поли Карастоянова са сред учредителите на новата партия на Янев.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html