вторник, 30 април 2024 г.

Нов скандал: Премиерът показа вратата на превозвачите

Снимки: 24 часа; интернет

Превозвачите със скандал напуснаха сградата на правителството на „Дондуков“ 1. Те обявиха, че местят протестите с 8 дни напред, и още, че те ще продължат от 10 до 18 май, а на последната дата автобусите ще спрат да возят. Това заявиха Магдалена Милтенова от Конфедерацията на автобусните превозвачи и Йордан Арабаджиев от Съюза на международните превозвачи на излизане от срещата.

Скандалът станал след като премиерът Кирил Петков заявил, че в тази зала (гранитна зала на МС) той определял правилата и на който не му харесвало – да напуснел. Показа ни вратата и ние напуснахме, заяви Милтенова.

Това се случвало за първи път в демократичната история на България, заяви още тя, и допълни, че тези хора нямали понятие от протокол и етика.

На срещата освен премиерът, бяха още вицепремиерът Гроздан Караджов и министърът на транспорта Николай Събев.

Темата на срещата ни беше за антикризисните мерки в транспорта, не чухме нито една. Премиерът ни каза, че иска да ни изслуша. Ние от две седмици говорим за какво настояваме и искаме да чуем мерки, заяви лидерката на автобусните превозвачи. Петков заявил, че всички искат – пенсионери, МВР. Когато превозвачите реагирали, че настояват да се фокусира срещата върху техните проблеми Петков бил реагирал, че той казва какво ще се случва в тази зала.

Премиерът 10-15 минути обяснявал как не можел да се намали акциза на горивата. Милтенова заяви пред журналисти, че има писмо от ЕК, че той може да се свие дори с 50 на сто.

Източник:  24chasa.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html