понеделник, 29 април 2024 г.

ГЕРБ: Правителството се сваля само

Снимки: БГНЕС
„Истините, в случая с износа на оръжия, са две – тази на коалицията и Нинова и нашата. Но доказателствата са на наша страна“. Това заяви лидерът на МГЕРБ Георг Георгиев пред БНТ по повод разкритията за износ на оръжия от българска страна за Украйна. Припомняме, че консенсус в коалицията по въпроса още няма. 
„Една от компаниите е изградила солиден бизнес с фабрики в България, Румъния и т.н С 400 млн. лв. се е увеличил износа. Товарителниците с оръжия пътуват на 100 км от украинската граница. Обосновката ни е, че имаме разрешение за износ от страна на министър Корнелия Нинова и индивидуалните решения за пратки“, каза още той.
„ГЕРБ-СДС сме най-силно затъпени за военната помощ за Украйна, но искаме те да спрат с лицемерието. Помощта за Украйна трябва да продължи, но управлението не е на тази висота в момента. Нинова и ПП виждат изтъняващият си мандат, но е време да кажат истината на българите“, коментира Георгиев.
„Ако не беше тъжно, щеше да е смешно. Вчера Кирил Петков обяви сметка за помощ на Украйна, която се оказа в Нигерия. Трябваше украинското посолство да ги поправя“, разкри лидерът на МГЕРБ. „Хората имат само заплатата си, а кабинета натрупаните пари в офшорките си“, допълни бившият депутат.
„Правителството се сваля само. То трябва да остане дотогава, докогато и последният гласуващ се убеди в некомпетентността им. Лена Бориславова пише, че коалиционните партньори се държат като в детската градина, аз бих определил цялото им поведение като зоологическа градина“, завърши Георг Георгиев.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html