събота, 4 май 2024 г.

Карадайъ призова изселниците в Турция да се готвят за избори

Снимки: БГНЕС; Фейксбук, архив

Председателят на Движението за права и свободи Мустафа Карадайъ призова българските граждани в Турция да се подготвят за избори след 2 май.

В словото си на благотворителна вечеря в турския град Чорлу лидерът на ДПС поиска от българските изселниците в страната да бъдат готови за предсрочни избори в България, съобщава БНР.

„След Байрама всички да се готвим за предсрочни избори. И нека на предстоящите избори да имаме още по-добър резултат в сравнение с последните“, каза още Карадайъ. На последните избори ДПС стана трета сила в България, като за първи път изпревари БСП.

Карадайъ е начело на делегация на ДПС, която е на посещение в Турция, съобщава партийният сайт. Тя включва още евродепутатът Атидже Вели, народните представители Адлен Шевкед, Имрен Мехмедова и Мюмюн Мюмюн, Елхан Кълков, кметове на Движението, представителя на ДПС за район Тракия Гюнер Четин, който е и зам.-кмет на община Чорлу. „С валията на Текирдаг Азиз Йълдъръм разговаряхме за икономическото сътрудничество между регионите и общините“, съобщи д-р инж. Хасан Азис. „Местните власти са основният обществен двигател за регионално и местно развитие. Бързите промени в световната икономика тласкат общините непреклонно към глобална интеграция и изискват от правителствата да преосмислят своите стратегии за регионално и местно развитие, както и да установят нови системи на управление, чрез които да изградят икономически жизнени и социално справедливи общества“, допълни Азис. „Обсъдихме още и възможностите за нови съвместни проекти между побратимените общини, каза кметът на Кърджали. И подчерта, че връзките между Кърджали и Текирдаг Азис, продължават повече от десетилетие. „Сътрудничеството се разширява и то е не само в сферата на културата, а и в образованието.”

Източник: zashtoto.com

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html