събота, 4 май 2024 г.

Путин запали червена свещ в катедрала „Христос Спасител“

Снимки: интернет
Президентът на Русия Владимир Путин присъства на великденска служба, отслужена от Руската православна църква, която твърдо подкрепя „специалната военна операция“ на президента в Украйна, съобщава БТА, позовавайки се на „Ройтерс“.
Агенцията отбелязва, че Путин, облечен в тъмносин костюм, бяла риза и тъмна вратовръзка, стоял в московската катедрала „Христос Спасител“, държейки запалена червена свещ, което се вижда на излъчваните на живо кадри от среднощната литургия.
Руският лидер се прекръсти няколко пъти по време на церемонията. Когато патриарх Кирил обяви „Христос воскресе“, Путин се присъедини към останалите членове на паството с „Воистину воскресе“.
„Ройтерс“ отбелязва, че руският президент не е правил изявления. На Великденската служба до президента на Русия стоеше кметът на Москва Сергей Собянин.
Кадрите породиха вълна от възмущение по цял свят.
В Украйна мнозина са бесни от лицемерието на Путин да отиде на църква, за да отбележи големия празник, и с едната ръка да се кръсти, а с другата да подписва военни документи за извършването на убийства и геноцид, съобщава БГНЕС.
Новината идва и на фона на убийството на 3-месечно бебе и неговата майка при обстрел в Одеса, – точно на Великден, пише в. „Гардиън“.
Източник: standartnews.com

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html