неделя, 28 април 2024 г.

Борисов: Цялата ни енергетика е дадена на офшорни компании

Снимки: БГНЕС; архив
„Цялата енергетика на България е дадена на офшорни компании. Омазани са до ушите с корупция. Ние сме опозиция и докато Кирил Петков е премиер, този свидетел по „Магнитски”, ГЕРБ нищо няма да прави.
Няма промяна, има подмяна“, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на пресконференция в централата на партията, предаде БГНЕС.
„Ние с корумпирани хора не искаме да работим.
Преди арестите можеше да си говорим, сега докато не го видя Кирил Петков навън, няма да говоря“, заяви Борисов и допълни, че действията на сегашното правителство представляват висша степен на корупция и заробва България, докато я има.
„Два пъти инфлацията у нас е по-голяма, отколкото в еврозоната“, отбеляза още Борисов. „Това правителство са царе да разточителстват пари на фона на инфлация и ръст на цените. Нямаме аналог в историята“, каза още лидерът на ГЕРБ.
Десислава Трифонова започна изказването си с думите, че сме свидетели на поредица от лъжи от премиера Петков по отношение на компанията Gemcorp. Тя съобщи, че дейността на Gemcorp не е свързана с енергетика, а с търговия на диаманти и с търговия на храни. Трифонова каза още, че руските контакти на компанията не са прекратени, както се твърди. „Първата лъжа започва още в деня на подписване на меморандума. Излъгаха ни за компанията и това може да го видите на официалната страница на Министерството на енергетиката. Оказа се, че са подписали с офшорка, регистрирана през 2016 г. в Джърси. Тя пък е свързана с офшорки на Кайманите и с други компании в Женева. Обвързваме нашата енергетика с верига от офшорни компании, чиято собственост е неустановена и техните капитали са с неизвестен произход“, заяви Трифонова.
От ГЕРБ информираха, че са получили информацията от Министерство на енергетиката и че очакват Даниел Лорер да предостави договора за електрически автомобили. „Искаме да знаем кой какви преговори е водил и кой какви ангажименти е поел“, подчерта Томислав Дончев.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html