четвъртък, 2 май 2024 г.

„Лудогорец“ ликува с 11-а поредна титла

Снимки: Dsport
„Лудогорец“ стъпи на върха вродния футбол за 11-и пореден път. Това стана факт след категорична победа в Разград над гостуващия „Славия“ с 4:1 в първия плейофен кръг на първенството.
Тя донесе актив от 67 точки на „орлите“, което е с 14 повече от втория ЦСКА при само четири оставащи кръга. „Червените“ завършиха 0:0 във Вечното дерби с „Левски“. И равенство устройваше домакините, но те на бърза ръка си гарантираха трите точки.
Поредната титла за „Лудогорец“ не е изненада, но притеснителното за съперниците е, че преднината в края на сезона е все така внушителна. През 2020-а дистанцията с втория ЦСКА бе 13 точки, през 2016-а с „Левски“ 14, а рекордът е от 2017-а, когато „Лудогорец“ завърши с 16 точки пред тима от „Българска армия“.
В следващия кръг в Разград има мач между домакините и „червените“ и при евентуален успех разликата ще стане 17 точки при три оставащи три кръга. Но и без това отборът на Кирил Домусчиев подобри рекорд – той досега не бе ставал шампион
 на толкова ранна дата.
Словенецът Шимунджа е третият пореден чужденец, който ще е шампион с разградчани след Павел Върба (2020) и Валдас Дамбраускас (2021). През този сезон тимът беше воден от трима наставници. Сезонът започна с Валдас Дамбраускас, който бе сменен от Станислав Генчев, а през зимата дойде Шимунджа.
„Много съм щастлив, че съм част от „Лудогорец“. Знам, че това е 11-а титла. Много бързо я постигнахме. Няма как да кажем нещо обратно. Може би изглежда лесно, но трябваше да се трудим много. Имаше лишения. Ние сме един отбор. Заедно с играчите, това е награда за всички за нас“, каза Шимунджа.
„Със сигурност няма да е ОК да излезем с белия флаг и да се предадем в реванша за Купата срещу „Левски“. Ще се наслаждаваме на това, че станахме шампиони и след това ще се готвим за мача в петък“, добави той.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html