събота, 4 май 2024 г.

Каримански показа SMS със заплаха „Откажи се“

Снимки: интернет

Председателят на бюджетната комисия в парламента и кандидат на „Има такъв народ“ за управител на БНБ Любомир Каримански се оплака, че вчера е бил заплашен чрез съобщение на личния си телефон. Каримански даде да се разбере, че заплахата е била опит да го накарат да се откаже от надпреварата за поста.

Днес той, с цялата парламентарна група на ИТН, даде кратък брифинг пред журналистите в парламента, за да обяви: „Вчера, малко след 17:30 ч., получил SMS със следното съдържание: „Откажи се или проблемите ти ще започнат веднага и нямаш представа колко ще бъдат сериозни!!!“ Каримански е сезирал Главна дирекция „Национална полиция“.

Председателят на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов определи това като „мутренски неща“. И намекна, че SMS-ът бил получен малко, след като в Министерския съвет Каримански обяснил за „партенките“, които се публикували по негов адрес. Заплахата идвала от другата страна на БНБ. Визира се старата история с „Инвестбанк“ и съмнителното „изтегляне“ на близо 1 милион лева от клошар от „Модерно предградие“, „гарнирана“ с подписа на Каримански във времето, в което бе в управата на банката, която все още не е разплетена от прокуратурата.

Каримански обаче отказа да предостави телефонния номер на медиите. „Отдавна бил изключен“, заяви той. Другият кандидат за БНБ е председателят на парламентарната група на „Продължаваме промяната“ Андрей Гюров. Битката за поста, който според Тошко Йорданов иначе не бил особено важен, се ожесточава с всеки изминал ден, като и от двете страни си позволяват удари под кръста. За ударите по кандидата на ПП допринася и ГЕРБ. Така например под съмнение бе поставена дисертацията на Гюров – по-точно кога научната му степен е призната у нас – в деня на изслушването му в парламентарната комисия.

Шефката на кабинета на премиера и правителствен говорител Лена Бориславова пък намекна за второ КТБ, ако Каримански бъде избран. Отговори й лидерът на ИТН Слави Трифонов, както и самият Каримански.

В парламента днес бе и премиерът Кирил Петков, който в коментар за случая с SMS-a посочи, че още вчера е бил информиран и на свой ред е сезирал вътрешния министър Бойко Рашков и службите. Отрече ПП да има нещо общо с него и визираните от Тошко Йорданов „мутренски“ похвати.

Източник:  clubz.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html