петък, 3 май 2024 г.

Изпълнителната власт провежда битки, които не може да спечели

Снимки: интернет
Ако действително всички служби в един глас са съобщили, че война няма да има, това е страхотен гаф. Това заяви бившият директор на Националното разузнаване Димо Гяуров пред БНТ.
Според Гяуров по линия на партньорско сътрудничество с разузнавателните служби нашите служби са били уведомени, че ще има война. Той е бил убеден, че инвазия ще има, но не е бил сигурен за размера на войната. Димо Гяуров е на мнение, че обявяването на руския посланик у нас Елеонора Митрофанова за персона нон грата би трябвало да се вземе в резултат на много сериозен политически анализ и да бъде взето от управляващата коалиция. „Отношенията с Русия са дотолкова обтегнати, че едва ли обявяването ѝ за персона нон грата ще ги влоши още повече, няма и да доведе до скъсване на дипломатическите отношения между България и Русия. Отношението на Русия към България е като на губерна“, посочи Гяуров.
Той увери, че оказването на военна помощ на Украйна няма да въвлече България във война. Гяуров не вярва да се изпрати директна военна помощ на Украйна, но заради страх от разпадане на коалицията и сложните взаимоотношения във властта.“
„Изпълнителната власт провежда битки, които не може да спечели. Такава битка е и тази, която започва срещу президента за шефа на НСО. Коалицията може да спечели битката с президента, ако имат сериозен коз в ръкава си – промени в Закона на НСО“, изтъкна още бившият началник на разузнаването.
Той определи като неприятна войната между прокуратурата и МВР. „Правителството греши – акцията срещу Борисов принуди прокуратурата да образува производство, но наивно е да е смята, че без прокуратурата нещо може да бъде доведено докрай“, каза още Гяуров. Димо Гяуров смята, че във войната между институциите прокуратурата има повече козове.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html