петък, 3 май 2024 г.

Зеленски: Санкциите не са достатъчни

Снимки: БГНЕС; интернет; архив
Президентът на Украйна Зеленски призова световните правителства да увеличат санкциите си срещу Русия. Ако страните не засилят санкциите, това ще е равнозначно на „разрешение“ на Русия да продължи атаките си срещу Украйна.
„Западните страни обявиха нов пакет от санкции срещу Руската федерация. Този ​​пакет има ефектен вид. Но това не е достатъчно, то не може да се нарече съизмеримо със злото, което светът видя в Буча. Със злото, което продължава в Мариупол, при обстрела на Харков, в опита на Русия да започне нова глобална кървава офанзива в Донбас“, каза Зеленски, цитиран от БГНЕС.
Украйна продължава да настоява за „пълна блокада“ на руската банкова система, а демократичният свят да се откаже напълно от вноса на руски петрол.
„Някои политици все още не могат да решат как да ограничат притока на долари и евро към Русия от търговията с петрол, за да не застрашат собствените си икономики. Ембаргото върху доставките на руски петрол така или иначе ще бъде приложено. Форматът ще бъде намерен. Единственият въпрос е колко още украински мъже и жени руските военни ще имат време да убият, така че вие, някои политици, да намерите решителност за санкции“, допълни Зеленски.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html