събота, 4 май 2024 г.

Сътресения в коалицията: Слави скочи на Кирил Петков

Снимки: БГНЕС

Слави Трифонов, лидерът на „Има такъв народ“, съобщи във Фейсбук, че премиерът Кирил Петков смята да пусне Република Северна Македония да започне преговори за присъединяване към ЕС, без да се консултира нито с дипломатите от МВнР, нито с коалиционните си партньори, като заобиколи коалиционното споразумение.

Нещо повече, Трифонов съобщи, че Петков си е позволил нецензурна, груба и невъзпитана квалификиция по адрес на кандидата за шеф на БНБ Любомир Каримански.

„Уважаеми българи и уважаеми партньори от коалицията, която управлява в момента България, времената са такива, че моментът не е подходящ нито за нови избори, нито за нови сътресения. Затова искрено се надявам, че министър-председателят ще ревизира отношението си и към Северна Македония, и към избора за шеф на БНБ. Защото това са въпроси, които касаят не само управляващата коалиция, а всички българи“, пише Слави Трифонов.

По-рано пък лидерката на БСП Корнелия Нинова изригна срещу вицепремиера Асен Василев (ПП), като го опроверга, че нито в коалицията, нито в правителството са обсъждали обявяването на руската посланичка Елеонора Митрофанова за персона нон грата.

Източник: facebook.com

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html