събота, 4 май 2024 г.

В Париж – какъв срам! – има бул. „Сталинград“

Велислава Дърева, кадър БНТ

В София следващата седмица ще бъде обособен площад „Героите на Украйна“ пред руското посолство. Това заяви журналистът Найо Тицин в предаването „Панорама“ в ефира на БНТ.

Тицин беше автор на идеята и столичният булевард „Драган Цанков“ да се казва „Героите на Украйна“. Пред Бойко Василев журналистът сега заяви, че е внесъл искане да бъде обособен нов площад.

„Имам уверението от общината, в четвъртък очаквам мнозинството в Столичния общински съвет да гласува за обособяването на площада, през който всяка сутрин г-жа Митрофанова (руският посланик Елеонора Митрофанова – бел.ред. ) да минава и да влиза в посолството“, каза още журналистът.

Последваха доста реакции в социалните мрежи, а на вашето внимание публикуваме това на журналистката Велислава Дърева.

„Найо живее в Париж. Найо долетя от Париж. За да преименува бул. „Драган Цанков“ на „Героите на Украйна“. В Париж – какъв срам! – има бул. „Сталинград“, пл. „Сталинградска битка“ и метростанция „Сталинград“. Има бул. „Севастопол“ и метростанция „Севастопол“. Има метростанция „Крим“. А най-красивият парижки мост носи името на руския император Александър III.

Когато Найо отлети за Париж, има мегдан за гражданска активност. Нека предложи на парижкия кмет да премахне споменатите по-горе позорни имена от лицето на великата френска столица. И да ги замени с Бандера, Шухевич, Азов, Айдар, Торнадо, Тризуб, Парубий, Билецкий, Тягнибок, Ярош и задължително Зеленски! Go, Найо, go!“

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html