петък, 3 май 2024 г.

Зеленски отстрани двама висши генерали, били предатели

Снимка Интернет

Украинският президент Владимир Зеленски обяви, че е отстранил двама висши украински генерали, наричайки ги „антигерои“. В последното си обръщение, държавният глава описа изключително напрегнатата ситуация в южната и източната част на страната си. В този контекст той обяви, че е уволнил двама високопоставени членове на службите за сигурност.

„Сега нямам време да се занимавам с всички предатели, но те ще бъдат наказани един по един“, каза той. Генералите са началникът на Главното управление на вътрешната сигурност на Службата по безопасност на Украйна Андрий Наумов и шефът на Управлението на същата служба в Херсонска област Сергей Криворучко.

„Онези военнослужещи сред висшите офицери, които не са решили къде е родината им, които нарушават военната клетва за вярност на украинския народ по отношение защитата на нашата държава, нейната свобода и независимост, неизбежно ще бъдат лишени от висши военни звания. Случайните генерали не са тук!“, каза Зеленски.

На 25 март кметът на Херсон Игор Колихаев обяви, че някои от депутатите на градския съвет са напуснали Херсон преди окупацията. Твърди се, че служители на прокуратурата, Националната полиция и СБУ не са били в града на 24 февруари. На 30 март беше съобщено, че Наумов е напуснал Украйна в навечерието на пълномащабна инвазия на руската армия. Сега дейността му се разследва от служители на реда по член за държавна измяна.

Източник: boulevardbulgaria.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html