четвъртък, 2 май 2024 г.

От ГЕРБ се подиграха на Кирил Петков за срещата с Байдън

Снимки: Фейсбук

Колко време е продължила срещата между българският премиер Кирил Петков и американския президент Джо Байдън преди дни в Брюксел? Според ГЕРБ – 8 секунди. Според Министерския съвет – много повече.

Видни членове на ГЕРБ вчера публикуваха в своите фейсбук профили видео, според което тя е траяла едва броени секунди, разказват от dir.bg. „Тя срещата с Байдън е по-кратка от разказите на Кирил за нея. А и Байдън гледам е доста приветлив и приказлив с Кирил. Кириле, Кириле, посмали малко!“, написа бившият здравен министър Костадин Ангелов.

Същото видео пусна и пресаташето на ГЕРБ Никола Николов с коментар: „Браво, Кириле, пак се изложи! Байдън се спря за 8 секунди, а ти написа един куп лъжи, които уж сте „обсъждали“. Това направиха още Красен Кралев и други изявени фигури от партията на Борисов.

Часове по-късно Министерският съвет реагира на този фейсбук „залп“: „Премиерът Кирил Петков се е срещнал с президента на САЩ Джо Байдън на 24 март и това не е онова 8-секундно поздравяване, посочено от ГЕРБ. Това са само протоколни кадри преди началото на заседанието на Европейския съвет, а срещата между министър-председателя и президента на САЩ се състоя по-късно“, обясни Лена Бориславова.

Ексминистър Ангелов пък направи контракоментар на думите й: „Честно да си призная аз съжалявам Лена. За пореден път се опита и вложи усилия да замаже една лъжа с друга лъжа. Ако допуснем, че е имало официална среща Байдън-Петков, то тогава защо няма снимки (протоколни) от нея? Тайна ли е била тази среща и за какво са си говорили президентът Байдън и Кирил? Отговорът е един и ясен за всички. Кирил отново излъга. Срещата между него и Байдън е няколко секунди, в които той се представя кой е. Толкова. Това показва официалното видео. Ето така Кирил си остава просто Киро. Много се лъже в тази държава, Лена!“, написа във Фейсбук бившият здравен министър.

Източник: fakti.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html