петък, 3 май 2024 г.

МВР търси един прокурор със сърце мъжко

Снимки: интернет

„Арестът на бившия премиер Бойко Борисов, на бившия финансов министър Владислав Горанов и на пиара на ГЕРБ Севделина Арнаудова беше очакван и желан от огромната част от българите.“ Това заяви депутатът от „Има такъв народ“ и зам.-председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в НС Николай Радулов пред БНТ.

Прокуратурата може да превърне от свидетел всеки един човек в обвиняем по всички дела. По отношение на парите бизнесменът, избягал в Дубай – Васил Божков е търсил пътечки и те са водили към определени управляващи, смята Радулов. Според него няма причини да се разколебава в идеята, че никой не е над закона. Законът трябва да е над всичко и неговото спазване показва дали сме демократична държава или се управляваме по друг начин.

Според него всичко, което се случва сега, не е резултат от действията на сегашното правителство. Това, което направи МВР, било напълно законно и то било добре обяснено. МВР нямало друг начин да се опита най-накрая да вкара в процедура няколкото отчетливи случая, в които Борисов участва и извършва незаконни действия, обясни Радулов.

Той изтъкна, че прокуратурата отказвала да се занимава със случаите срещу Борисов. Очевидна е нуждата да се покаже на обществото, че не може да се работи сериозно без действаща прокуратура. Прокуратурата сега се явявала спирачка на разследването, отсече Радулов.

„Разследващите от МВР се надяваха в цялата прокуратура да се намеси достоен прокурор, който да образува дело. Ако се беше намерил такъв прокурор с мъжко сърце, най-вероятно той щеше да бъде следващият главен прокурор“, смята той. Според него трябва да се направи сериозен преглед и на кадровия потенциал на МВР. Имаме МВР, което подлежи на сериозна реконструкция, но и специалните служби, добави Радулов. Той си представя промените в МВР и службите като кадрови – всяка промяна не може да бъде успешна, ако не се поддържа от ръководствата в двете институции. Днешните управляващи трябвало да кажат кои са по-добрите хора за МВР и службите. Той посочи, че руски шпиони се търсят сред хора, които се демонстрират като изявени атлантици.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html