понеделник, 29 април 2024 г.

МВР с втори опит да вкара Борисов в ареста

Източник: интернет
МВР внесе в прокуратурата проектите на постановления за повдигане на обвинение на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова.
В петък (18 март) прокуратурата съобщи, че такива постановления не са внесени, а час по-късно министърът на вътрешните работи Бойко Рашков показа в Министерския съвет техни копия и заяви обратното – че те са приложени към материалите от разследването. С тези три документа се предлага повдигане на обвинение за изнудване и задържане за срок от 72 часа с постановление на прокуратурата за бившия премиер Борисов, бившия финансов министър Горанов и пиарката Арнаудова.
Днес говорителят на Софийската градска прокуратура Десислава Петрова потвърди, че документите са внесени, но добави, че нямат подпис и име на разследващ полицай, но имат поставени регистрационни номера, съобщи БТА. В папката към тях се съдържат и три броя разпити на Борисов, Горанов и Арнаудова като свидетели.
В петък от МВР посочиха, че постановленията за повдигане на обвинения са изпратени от Главна дирекция „Национална полиция“ с придружително писмо.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html