петък, 3 май 2024 г.

Бербатов поставя на карта целия български футбол

Снимки: интернет; архив

Техническият директор на БФС Георги Иванов-Гонзо излезе с официална позиция, с която критикува Димитър Бербатов и организирания от него конгрес. Бербатов бе избран за президент на БФС от 76 клуба в петък, но настоящото ръководство на футболния съюз не признава това.

„Този фарс, който Димитър Бербатов и неговият екип организираха вчера в НДК, освен незаконен, е и крайно опасен. Той поставя на карта целия български футбол. Това, което се случи, е абсолютно недопустимо в правова и цивилизована държава, част от Европейския съюз. Има ред и правила, по които трябва да се случват нещата. Няма да отстъпим в убеждението си, че всичко трябва да става по законов ред, за да защитим правата и интересите на клубовете, които са членове на Българския футболен съюз. И накрая трябва да е ясно едно – ние сме твърдо решени да не допуснем този пошъл театър да доведе до фатален край за българския футбол!“, казва Иванов в позиция, публикувана от БФС във Фейсбук.

Президентът на БФС Борислав Михайлов също публикува позиция в социалните мрежи, в която пише: „Земята щеше да се нарича море, ако риба я беше назовала. Няма да позволя на никого да се упражнява безнаказано на гърба на българския футбол.“

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html