четвъртък, 2 май 2024 г.

Радев: Справедливостта не възтържествува, докато не се произнесе съдът

Снимки: интернет

Не се меся в работата на правоохранителните органи, но справедливостта не възтържествува докато не се произнесе съдът. Това заяви държавният глава Румен Радев в Стара Загора относно ареста на бившия премиер Бойко Борисов. Той не коментира дали се очакват още арести.

„Трябва да бъдем солидарни с украинския въпрос и да помагаме с каквото можем, но който вземе решение за предоставяне на въоръжение, а по този начин и въвличане на България във войната, трябва да може да се изправи пред обществото и да обясни какъв е риска, защото цената винаги се плаща от гражданите, а не от политиците“, каза още Радев по въпроса с войната с Украйна.

„Нашата основна задача е да не допуснем българските граждани, нашите стратегически обекти, като ядрената ни централа, де не останат без адекватна противовъздушна отбрана. Виждате, че на територии на съседни държави вече падат дронове със заряди в тях. Ние не трябва да допускаме това да се случи в нашата страна“, заяви президентът. И още един път напомни, че даване на оръжие на Украйна означава въвличане на България във войната.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html