четвъртък, 2 май 2024 г.

Путин: Цялата планета ще плати цената за амбициите на Запада

ЗСнимка Интернет

Президентът на Русия Владимир Путин заяви, че последните безпрецедентни санкции, наложени на Русия от САЩ и техните съюзници заради войната на Кремъл в Украйна, бележат края на една епоха.

Според Путин оттук нататък Западът ще загуби „глобалното си господство” както в политически, така и в икономически план.

В реч при откриването на съвещание, посветено на социално-икономическата помощ за субектите на РФ в сряда руският държавен глава заяви, че „митът за западната социална държава, за така наречения златен милиард, се разпада”.

Нещо повече – „цялата планета е тази, която трябва да плати цената за амбициите на Запада и опитите му да запази изчезващото си господство на всяка цена”, обяснява руският президент.

Народът на Русия ще успее да разпознае патриотите от предателите, такова очистване на обществото само ще укрепи страната, заяви той. Москва, подчерта Путин, никога няма да допусне Украйна да стане плацдарм за агресия на Русия. „В желанието си да разцепи Русия, Западът разчита на „петата колона“ на националните предатели“, обяви президентът.

„Те искат да ни разделят, да ни превърнат в слаба и зависима страна, да нарушат теротириалната ни цялост и да разчленят Русия по свое желание“, обясни президентът.

Военната кампания в Украйна е успешна. Няма да позволим страната да се превърне в плацдарм, използван за заплаха на Русия“, заяви Путин и добави: „Операцията се развива успешно и в строго съответствие с плановете“. Руският президент и за момент не даде и да се помисли, че е готов на отстъпление.

Според него отношението на Запада към руснаците наподобява на „погром“, но „блицкригът“ на санкциите на Запада срещу Русия се е провалил. „Западът свали маската си на цивилизованост и започна да се държи войнствено. Това навява сравнение с антисемитските погроми на нацистите“, нападна още той.

Путин обяви, че за разлика от Запада Русия ще уважава собствеността, което може да се тълкува и като негов отказ от национализация на западни активи. „Конфискацията на чуждестранни активи на Русия и бизнеса – урок за руските предприемачи, няма нищо по-надеждно от инвестициите у дома“, обяви той и добави: „Искам да се обърна към гражданите на западните страни. Опитват се да ви убедят, че настоящите ви проблеми са причинени от Русия. Всичко това е лъжа“.

Според президента, Русия осъзнава с какви ресурси разполага „Империята на лъжите“ на Запада, но тя е безсилна пред истината и справедливостта и Москва последователно ще оповестява своята позиция пред света. „Позицията ни е честна и открита и все повече хора я чуват, разбират и споделят“, обяви той.

„Против Русия е разгърната масирана атака в киберпространството, задействана е „безпрецедентна информационна кампания“ с участието на глобалните социални мрежи, и всички западни медии, „чиито обективност и независимост се оказаха просто мит“, обясни Путин.

„Ограничава се достъпът до информацията, обработват хората с огромно количество лъжи, пропагандистки фалшивки. Стигнаха дотам една от социалните мрежи да допуска призиви за убийства на руски граждани“, аргументира се президентът.

„Принципиалните за бъдещето на Русия въпроси за неутралитета на Украйна, за нейната демилитаризация и денацификация ние винаги сме били готови и сме готови и сега да обсъждаме в хода на преговорите“, изтъкна президентът. Според него на режима в Киев му е безразлична съдбата на украинския народ, на него му е заповядано да създаде „Анти Русия“.

Източник: epicenter.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html