петък, 3 май 2024 г.

„Лудогорец“ посяга към титлата

Снимки: Dsport

„Лудогорец“ победи „Левски“ с 2:1 в мач от 23-ия кръг на родния футболен елит. Билал Бари даде аванс на столичани, но Алекс Сантана и Пиерос Сотириу бяха точни за успеха на „зелените“. Илиян Стефанов записа първи мач като титуляр за „сините“. Първият точен удар дойде в 7-ата минута. Илиян Стефанов стреля, но Серджио Пад спаси.

В 20-ата минута Бари откри резултата на стадион „Хювефарма Арена“ в Разград. Хосе Анхел Кордоба проби по левия фланг и центрира към нападателя, който шутира с едно докосване в близкия ъгъл. Това е първият му гол за годината и шести през сезона.

След почивката домакините атакуваха в търсене на изравнително попадение, което дойде след малко над час игра. Жан Карничник центрира по земя от дясното крило на атаката, а Алекс Сантана изпрати топката в противниковата врата с удар по земя. След попадението Николай Михайлов получи травма и бе заменен от Пламен Андреев.

Стражът на столичани успя да спаси удар на Пиерос Сотириу, но постоянството на нападателя се отплати минути по-късно. В последната минута на редовното време той завърши обрата за „орлите“, след като засече центриране от ъглов удар на Кирил Десподов. Кипърецът има 16 гола през сезона. „Лудогорец“ е първият отбор, който записва седем поредни победи над „Левски“.

Възпитаниците на Анте Шимунджа остават на върха в класирането с актив от 57 точки, на 8 пред ЦСКА. „Сините“ са 5-и в подреждането с 33 пункта.

„Беше интересно да видим нашето ниво. Единственото негативно е резултатът. Имахме две-три ситуации да вкараме и втори гол, след като поведохме“, коментира треньорът на столичани Станимир Стоилов. „Доволен съм донякъде от представянето. Играхме на едно добро ниво. Има къде да доразвиваме нашия футболен потенциал. Трябва да подобрим динамиката и агресията в играта ни. Имахме и силни моменти. Трябваше да вкараме и втори гол, за да отиде мачът в друго русло“, добави той. „Не знам дали сме ги изненадали. Първото полувреме имахме сериозно преимущество. Не мога да се сърдя на играчите, защото имахме само два дни, за да тренираме тази схема. Всеки мач е различен. Мачът за Купата ще бъде коренно различен. Нашата цел е Европа. Искам да виждам Левски да играе във всеки мач за победа“, каза още Мъри.

„Беше труден мач и за двата отбора. Знаем какво значи дерби и как да го играем. Левски е много добър отбор с много таланти. Имат феновете зад гърба си, които им дават енергия. Днес, когато гледам цялата картина, ние бяхме по-добрият отбор“, бе мнението на Анте Шимунджа.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html