четвъртък, 2 май 2024 г.

Русия удари нови два украински града

Снимки: comments.ua; интернет

Украинските власти отчетоха експлозии за първи път в Луцк (в Северозападна Украйна) и Днепропетровск (в централно-източната част на страната). Взривовете са се чули тази сутрин. До момента руснаците не бяха откривали огън в тези градове.

В Днепропетровск има един убит вследствие на експлозията. Около 6:10 ч. местно време е имало три въздушни удара, които са поразили детска градини и жилищен блок, съобщиха местните власти. Разгорял се е пожар и в двуетажна фабрика за обувки.

Ударът в Луцк е бил насочен към военно летище, предаде BBC. Има данни и за поразен завод за самолетни двигатели. Той е бил в списъка със „стратегически мишени“ на Москва. Кметът на града призова хората да се скрият в бомбоубежищата. Малко по-късно местните медии съобщиха за експлозии и в град Ивано-Франковск – в югозападната част на страната.

Представители на Министерството отбраната в Москва заявяват, че техни „атаки с голям обсег“ са поразили две военни летища в градовете в западната част на Украйна (Луцк и Ивано-Франковск).

Източник: boulevardbulgaria.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html