неделя, 5 май 2024 г.

„Левски“ и ЦСКА се занулиха в преспите, Сираков бесен на съдията

Снимки: Dsport

Левски“ и ЦСКА не се победиха в дербито от 22-рия кръг на Първа лига, завършвайки 0:0 в двубой, игран при много тежки условия. Сблъсъкът на Националния стадион „Васил Левски“ премина при постоянен снеговалеж, който особено през първата част се отрази на качеството на игра. След паузата имаше много по-интересни моменти и положения пред двете врати.

„Червените“ имаха по-добрите шансове да стигнат до гол, но пропуски направиха Йомов и Вилдсхют. За 90 минути „Левски“ не отправи точен удар. Двата отбора завършиха и в намален състав, като Цунами от „Левски“ беше изгонен за два жълти картона, а Брадли Мазику получи директен червен за ЦСКА.

След срещата в преспите треньорът на “Левски” Станимир Стоилов заяви, че клубът е искал двубоят да бъде отложен. „Футбол се игра първите 10-15 минути. Нашият отбор започна така както очаквах, след това стана повече битка, случайности и единоборства. За мен след 15-ата минута нататък нямаше футбол. За пореден път казвам, че хората, които трябваше да вземат решение да няма мач, не го взеха. Омръзна ми вече да се занимавам със страхливи хора, които не взимат правилните решения в името на футбола. Преди срещата теренът беше перфектен. Снегът започна да вали и след прекъсването казах на съдията, че това не са условия да се играе футбол – искахме утре да се изиграе двубоят. В България не се взимат решенията, за които им се плащат. От понеделник нашият клуб алармира да се пусне отоплението – платили сме наем. След като има облен снеговалеж е елементарно – прекъсваш мача“, каза Стоилов. „Видяхме как играхме първите минути и после какво стана. Специално нашият отбор не беше готов за този стил на игра. Щом на хората им харесва да играем снежни топки, ще играем, ще има едно точкогонство. Какви изводи може днес някой да си направи освен за някаква борба и ритане на топката напред. Почти 45 минути с човек по-малко проявихме желание, стараха се момчетата, но исках да ги видя как ще играят като теренът е прекрасен. Никой не носи отговорност за нищо. Играем при снегове, блата… Аз лично като треньор и феновете искахме да видим дали сме готови да играем с първите два отбора от класирането, но не можахме нищо да видим. Не отговаряме за цветната боя на стадиона. Преди 3 месеца при червена боя на линиите казаха, че ВАР не работи. Има хора, които отговарят, да си носят последствията“, добави още наставникът на „сините“.

Точката оставя ЦСКА на второ място, като “червените4 имат актив от 48. Те са с три по-малко от лидера „Лудогорец“.

Собственикът на Левски“ Наско Сираков отправи сериозни обвинения към главния съдия на дербито с ЦСКА – Валентин Железов. Минути след края на срещата, завършила 0:0, той заяви, че реферът е нарекъл един от играчите на „сините“ палячо. „За футбол трудно може да се говори. Нашите футболисти проявиха характер. На този терен не можахме да покажем докъде сме стигнали. Беше битка и борба“, коментира срещата Сираков.

„Искам да отбележа, че главният съдия е нарекъл един от нашите играчи „палячо“. Става въпрос за Димитър Костадинов. Искам да му кажа на г-н Пластмасов, защото той не е Железов, той е Пластмасов, че единственият палячо днес на терена е той, 23-ият на терена. Най-големият палячо е той“, заяви той за съдията Валентин Железов.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html