неделя, 5 май 2024 г.

Бивш министър: Не трябва да предоставяме муниции на Украйна

Снимки: интернет

Вероятно няма да предоставим муниции на Украйна, както съобщи украинският посланик у нас в ефира на bTV. Това би ни въвлякло по-сериозно в отношенията между Русия и Украйна, коментира в „Тази неделя“ Валентин Радев, бивш зам.-министър на отбраната и министър на вътрешните работи (от 4 май 2017 до 13 септември 2018 г.). „Трябва обаче да бъде чут министърът на отбраната Стефан Янев. Аз бих посъветвал да бъде направено с друга държава. Това може да си го позволи Германия, които го казаха и новината бе съобщена“, коментира Радев.

„Чудя се на Путин защо направи тази авантюра. Това не е Афганистан, Сирия, Ирак. Това е европейска държава и то третата-четвърта военна сила в Европа“, каза още Радев. „Предполагам, че всеки час търси начин да влезе в преговори и да постигне това, което иска“, смята той.

„Путин заплаши, че ще се случи нещо невиждано, ако някой му попречи. Това не означава ядрена атака, а предполагам, че са специални авиационни бомби. Мощността им е много голяма и е сравнима почти с малко тактическо ядрено средство“, обясни Валентин Радев. Това нещо е много опасно и ако пристъпят към него в градска среда, това унищожава всичко на 300 м. Буквално се изпарява“, допълни той.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html