петък, 3 май 2024 г.

Иван Костов: Европейският елит е в „Лукойл“ и „Газпром“

Снимки: Туитър

По думите на бившия премиер Иван Костов ЕС е предал Украйна. „Срам ме е да гледам министъра ни на отбраната как пелтечи“, каза още Костов.

„Трябва да се каже цялата истина. Президентът Радев казва, че засега няма заплаха за България, а може ли да има“, попита бившият премиер Иван Костов пред „Дарик“. „Срам ме е да гледам министъра ни на отбраната как пелтечи“, добави той. „Големи са рисковете за Европа при една контролирана от Кремъл Украйна“, смята Иван Костов. Той попита верен ли е изборът на българското гражданско общество от 1997 г. Същия избор направи Украйна и сега срещу нея се води война, посочи Костов. „Ако Русия завладее отново Украйна ще ги върне там и това е зле за всички ни“, каза още бившият премиер на България.

60 % от българското общество вярва на Путин, смята той и изтъкна, че осем години се води пропаганда у нас. „С какво друго, освен със санкции, може да отговори свободният свят на агресора, питам БСП и Радев. Ние помагаме ли им всъщност, с какво им помагаме на Украйна“, попита Иван Костов.

По думите му, европейският елит е в „Лукойл“ и „Газпроп“. Костов попита и от какво се страхува този елит – от „натискането на ядреното копче“ ли? Бившият премиер определи тези заплахи на Путин като „подход на терорист“. Костов сподели, че поведението на европейските политици е „едно голямо разочарование“ за него. „Пазарите са циничния оценител на политиката“, коментира той. „И моят идеал рухва в момента, и моята представа за европейската ценностна система“, каза Иван Костов.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html