петък, 3 май 2024 г.

Тръмп: Путин се възползва от слабостта на Байдън

Снимки: интернет
Руският президент Владимир Путин „се възползва от слабостта, некомпетентността и глупостта на това правителство (правителството на американския президент Джо Байдън – б.р.) и мен като американец това ме вбесява и натъжава“, заяви по телевизия „Фокс нюз“ бившият президент на САЩ Доналд Тръмп, предаде „Франс прес“.
Тръмп, който преди броени дни окачестви стратегията на Путин в Украйна като „гениална“ още веднъж каза, че нищо от това, което се случва в Украйна, е нямало да се случи, ако той беше още на власт. „Всичко това се случва заради откраднатите избори“, изтъкна милиардерът, който за пореден път отправи обвинения, че на президентските избори в САЩ през 2020 г. са били допуснати сериозни нередности.
„Убеден съм, че руският президент Владимир Путин се опитва да свали украинското правителство“, заяви пък по телевизия Ей Би Си държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън, предават ДПА и БТА. Политикът поясни, че планът на Русия е да изложи Киев на опасност. Русия цели „да атакува столицата и други главни градове“, изтъкна държавният секретар.
„Виждаме сили да нахлуват от север, от изток и от юг и всичко това е част от плана, за който предупреждавахме света през последните седмици“, каза още той.
В същото време Блинкън изрази и убеждението си, че в крайна сметка Украйна ще надделее в стълкновението с Русия. „Независимо дали ще е в краткосрочен, в средносрочен или в дългосрочен план, убеден съм, че демокрацията и независимостта на Украйна ще вземат връх“, подчерта държавният секретар.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html