четвъртък, 2 май 2024 г.

Слаб Григор отпадна в Акапулко

Снимка: REUTERS/Asanka Brendon Ratnayake
Григор Димитров отпадна на старта на АТР 500 турнира в Акапулко. Първата ни ракета загуби с 6:7(8), 7:5, 3:6 срещу „щастливия губещ“ Стефан Козлов (САЩ), заменил сънародника си Максим Креси, който се отказа.
Двубоят продължи над 3.20 ч. В първата част шампионът в турнира от 2014 г. допусна да бъде пробит в откриващия гейм от 130-ия в световната ранглиста. Българинът се стабилизира и успя да върне брейка при 4:4. Стигна се после до тайбрек. В него хасковлията имаше два сетбола при 6:5 и 7:6, но не успя да затвори частта. Вместо това роденият в Скопие Козлов реализира втората си възможност за сета след ретур в мрежата.
В следващата част двамата си размениха ранни пробиви. След слаб сервис гейм на 30-годишния хасковлия американецът с руски корени направи брейк за 5:3, след което получи крампи и в двата крака и се строполи на корта. Въпреки болките Козлов реши да продължи и Григор върна пробива срещу едва ходещия съперник, а после изравни и частите.
Димитров пропиля шест точки за пробив в първия гейм на третата част и Козлов, който едвам ходеше взе подаването си. Съперникът се възстанови и направи брейк за 4:2 след слаб сервис гейм на Григор и след това затвърди. При 2:5 българинът сервираше за оставане в срещата и се справи със задачата. След това опонентът му подаваше за място във втория кръг. Той поведе с 40:15 и ликува при първия мачбол, когато слайс бекхендът на Димитров спря в мрежата.
Григор направи три аса и 11 двойни грешки. Той вкара 65% първи сервис и спечели 71 процента от точките при разиграването му.
Източник: bnr.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html