неделя, 28 април 2024 г.

Доц. Инджов: Около Борисов става все по-напечено

Кадри: Нова тв
Това, което научавам от снощи, ми дава основание да направя обосновано предположение, че наистина става въпрос за пране на пари в големи размери, за които сигнализира испанската полиция. Пране на пари в три направления – луксозна къща в Барселона, луксозна лимузина и луксозен бутик, който работи на загуба.
Има две следи на финансиране, анализирани на този доклад, от източници и фигури, свързани с българския бивш премиер. Надали става въпрос само за присъствие на негова снимка. Около Борисов става все по-напечено и горещо. Това коментира пред Нова телевизия политологът доц. Иво Инджов по повод доклада за „БарселонаГейт“, който излезе вчера.
В защита на бившия премиер Бойко Борисов се изказа продуцентът Виктор Димчев, който нарече скандалния доклад „просто справка“ и „медийна димка“. Според него нямало никакво нарушение.
„Това е един доста неясен сюжет, който преразказва медийни публикации отпреди няколко години. Това нещо се появява само на територията на България. В Испания разследващите журналисти нямат такава информация“, каза той.
„Защо Бойко Рашков не е изкарал тази справка“, попита Димчев. Според него с тази „справка“ Кирил Петков се опитвал да отмести фокуса от част от „многобройните скандали, които заливат нашата страна“.
Според Инджов обаче МВР си върши работата, а топката е в прокуратурата, за която има основателни съмнения, че просто тупа топката и не иска да бръкне по-дълбоко както в този случай, така и в случая с т. нар. Мата Хари, нощното шкафче и кюлчетата.
„Но минава време, медии и специализирани служби, в случая испанските, си вършат работата и пъзелът се подрежда. Факти, които в началото бяха само споменавани в публичното пространство, обрастват с информация и накрая и МВР, и българската прокуратура ще трябва да действат решително, за да стане ясно каква е връзката на Бойко Борисов, в качеството му на премиер тогава, с тези сюжети, свързани с пране на пари“, обясни политологът.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html