понеделник, 29 април 2024 г.

Джокович: Няма да се ваксинирам, дори и да не играя

Снимки: Туитър
Новак Джокович наруши мълчанието си в специално интервю за Би Би Си. В него той каза, че няма да се ваксинира срещу коронавирус, дори ако заради това губи трофеи. Интервюто ще бъде излъчено по-късно днес.
„Дали ще жертвам „Уимбълдън“ и „Ролан Гарос“? Да, ако това е цената, която трябва да платя. Но не искам да ставам някакво знаме на анти-вакс движение. Това е мое право като личност. Виждам усилията, които се полагат по целия свят, за да се сложи край на вируса. И се надявам скоро настоящото положение да свърши. Да намерим най-доброто решение за край на ковид“, казва световният №1 в тениса в интервюто.
През миналия месец сърбинът беше депортиран от Австралия след конфликт заради това, че не е ваксиниран. В негово отсъствие Рафаел Надал спечели 21-а титла от Големия Шлем. Ноле обаче все още остава номер едно в световната ранглиста.
„Никога не съм бил срещу ваксините – ваксиниран съм като малък. Но винаги съм подкрепял свободата да избираш какво да слагаш в тялото си“, казва още Ноле.
„Надявам се, че правилата за турнирите ще се променят, защото искам да играя още дълги години. Но решението за моето тяло е над всичко – по-важно е от титлите. Опитвам се да съм в разбирателство с тялото си колкото мога“.
Източник: flashnews.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html