неделя, 28 април 2024 г.

Спортното министерство се захваща с клубовете-фантоми в БФС

Снимки: Dsport
„Промяната, която е започнала в България ще застигне и футболния съюз“, заяви в ефира на Нова тв министърът на младежта и спорта Радостин Василев. През март кандидатът за президент Димитър Бербатов отново ще се изправи срещу Борислав Михайлов, който го победи през октомври.
„Доколкото съм запознат, конгрес ще има през март. Ситуацията там интересува обществото. Последните няколко дни сме сезирани с редица сигнали за клубове, които нямат реална дейност – клубове-фантоми, участвали на предишния конгрес. Аз нямам кандидат, не ми е позволено да подкрепя кандидат. Каква промяна да има? Смятам, че промяната, която тръгна в държавата, неминуемо ще стигне и до Българския футболен съюз“, коментира Василев.
След като оглави спортното министерство Василев нареди промяна на ръководството на Българския спортен тотализатор (БСТ), при която се стигна дори до решение на съда.
„Имам съмнения за злоупотреби във всички структури в ММС, с изключение, може би, на „Сердика спортни имоти“. Аз не съм много по усещанията, това е във връзка с вече установени факти. Мога да ви кажа и за едно от дружествата на „Академика 2011“ – за „Арена Бургас“, в момента се спори дали е готова или не… За мен това е криминален случай. Ще се наложи вероятно сезиране на компетентни органи. По една обществена поръчка са изразходени едни средства, които надхвърлят 20 пъти повече от първоначалната сума“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html