неделя, 28 април 2024 г.

Вътрешен човек е рисувал свастика в американското посолство в София

Снимки: Труд

Свастика е била изрисувана с лилаво мастило върху щора на прозорец в посолството на САЩ в София, съобщи американският сайт Axios.

Тя е открита на 28 януари, 24 часа след Международния ден в памет на жертвите на Холокоста. Свастиката е била върху щората на прозорец в охраняемата част на мисията, което е предизвикало още по-голямо притеснение в Държавния департамент, тъй като авторът е с достъп до този пазен сектор от посолството.

„Държавният департамент приема този въпрос изключително сериозно. Категорично осъждаме всякакви случаи на омраза или пристрастия на работното място, какъвто изглежда е този случай. Това е отвратителен символ на всичко онова, срещу което ние, като ведомство, се противопоставяме. Ангажирани сме да направим всичко възможно, за да гарантираме, че Държавният департамент и мисиите ни в чужбина ще останат приветливи, приобщаващи и безпристрастни работни места“, заяви говорителят Нед Прайс.

По случая, за който не бе съобщено нищо официално на страницата на американската мисия в българската столица, се води разследване.

Източник: zashtoto.com

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html