понеделник, 29 април 2024 г.

Джокович е подал заявка за Индиън Уелс, трябва да се ваксинира

Снимки: Туитър
Новак Джокович е подал заявка за участие на първия за сезона турнир от Мастърс 1000 сериите – този в Индиън Уелс, Калифорния, съобщиха организаторите.
34-годишният сърбин, който бе депортиран от Австралия миналия месец и бе лишен от правото да защитава титлата си на Australian Open заради липсата на ваксина срещу КОВИД-19, планира да играе в Индиън Уелс следващия месец. В списъка за турнира са още победителят от тазгодишното издание на Откритото първенство на Австралия Рафаел Надал и играчите от топ 10 Даниил Медведев, Александър Зверев и Стефанос Циципас.
Организаторите уточниха, че изискват валиден сертификат за ваксинация срещу COVID-19 за надпреварата на 9-20 март.
„Изискванията за играчите са установени на база протоколите на WТА и АТР, както и всички ограничения, наложени от Съединените американски щати по отношение на ваксинационния статус на чуждестранните пътници, влизащи в страната“, добавиха организаторите.
Ноле може да има проблеми дори да влезе в Щатите, тъй като чуждестранните пристигащи със самолет трябва да бъдат напълно ваксинирани от ноември миналата година и да представят доказателство, преди да се качат на полета, с лимитирани изключения. Джокович, който е петкратен победител на турнира в Индиън Уелс, планира участие преди това на турнира АТР 500 в Дубай на 21-26 февруари.
Източник: tennis24.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html