четвъртък, 2 май 2024 г.

Нинова ще спасява икономиката с 4 действия

Снимки: Фейсбук
Спасяваме икономиката с четири действия, написа на страницата си във Фейсбук Корнелия Нинова след среща със съпартийци в Благоевград. „Едно краткосрочно, две средносрочни и едно стратегическо. Спешното краткосрочно е компенсацията от 250 лв. на мегаватчас електроенергия за фирмите. Това заявих на среща с актива на БСП в Благоевград. Срещата е част от националната обиколка на левицата. Там представих икономическите параметри на Бюджет 2022“, пише още министърът на икономиката и индустрията в кабинета на Кирил Петков.
„Средносрочните действия са заложени в бюджета. Те са инвестиционни разходи от страна на държавата, които се удвояват от 2.9% на 5.8%  от БВП и ръст на доходите, което ще увеличи потреблението.  Стратегическата политика за икономиката е Планът за възстановяване и устойчивост. Ключово важно е в него да се наблегне повече на пряката помощ за фирмите и по-малко на финансовите инструменти.
Особено внимание трябва да обърнем на малките и средни предприятия. Стабилизирането на икономиката и индустрията е гаранция за растеж. При правилна политика в следващите месеци можем да постигнем и повече от заложения 4.8% ръст на БВП.  Засилване ролята на държавата в икономиката е принципна и дългогодишна политика на БСП. ГЕРБ считаха това за социалистическа отживелица. Времето показа колко сме били прави. На срещата отговорих на всички въпроси, които вълнуваха нашите другари. Благодаря за изчерпателния и открит разговор! На срещата с членовете на БСП присъстваха и  народният представител на левицата от областта проф. Георги Михайлов, членът на Изпълнителното бюро на БСП и кмет на Гоце Делчев  Владимир Москов, градският председател на БСП – Благоевград Любен Милев, областният председател на левицата Валери Сарандев, кметът на Кресна от БСП Николай Георгиев и председателите на БСП във всички общини от областта“, завършва Нинова.
Източник: facebook.com

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html