понеделник, 29 април 2024 г.

Путин се направи на задрямал и унижи олимпийците на Украйна в Пекин

Снимки: Alamy/Olympics
Владимир Путин сякаш дремеше, докато украинските спортисти минаваха на церемонията по откриването на зимните олимпийски игри в Пекин. Присътващи на откриването са на мнение, че Путин може нарочно да се е направил на задрямал, за да унижи Украйна, в момент на конфликт между двете страни.
Руският държавник седеше със скръстени ръце и затворени очи, докато украинските спортисти пристигнаха на стадион „Птиче гнездо“ на фона на опасенията, че е на път да нахлуе в родната им страна, предизвиквайки кървава война и най-лошото противопоставяне със Запада след Студената война.
Той не уважи и домакините , като се появи без маска на Олимпийския стадион, въпреки строгите китайски правила, според които маските трябва да се носят. Дори Си Дзипин беше маскиран, както и всеки друг гост във ВИП ложата.
Налагат се тежки глоби и арести на онези в Китай, които отказват да носят маски, а изпълнението на правилата е близо 100 процента. „Путин пристигна сякаш е император. Беше доста грубо от негова страна“, коментираха наблюдатели, цитирани от „Дейли мейл“.
Друг момент на напрежение дойде, когато атлетите на Тайван влязоха на стадиона като „китайски Тайпе“. Тайван гледа на себе си като на самоуправляваща се нация, но Пекин го разглежда като отцепила се провинция и заплашва да го „обедини“ със сила. Отборът трябваше да бойкотира игрите заради името на отбора си, но организаторите бяха категорични, че трябва да присъстват.
Путин беше един от малкото чуждестранни високопоставени лица, които присъстваха на събитията, след като повечето западни лидери бойкотираха събитието, заради погазването на човешките права в Китай и преследванията на уйгурските мюсюлмани в източната провинция Синдзян.
Източник: frognews.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html