петък, 3 май 2024 г.

Зографски се класира за финалите на малката шанца в Пекин

Кадри: БНТ
Най-добрият български ски скачач Владимир Зографски се класира с 13-и резултат за финалите на нормална шанца на олимпийските игри в Пекин. В квалификациите самоковецът записа скок от 97.5 метра и с 99.7 точки намери място в утрешния финал в надпреварата.
Преди самия скок Зографски трябваше да напусне „масата“ за старт заради вятъра в комплекса в Джанджаку. Силният порив накара организаторите да забавят скока на българина с около минута, но това не попречи на доброто му представяне.
С най-добър резултат квалификацията спечели Мариус Линдвик (Нор), последван от сънародника си Роберт Йохансон и Пьотр Жила (Пол).
Финалът в дисциплината е утре, 6 февруари, и започва в 13.00 часа българско време. Надпреварата ще можете да гледате по БНТ 1, БНТ 3, както в каналите на Eurosport.
„Надявам се утре да е по-добре, допуснах няколко грешки, но това е квалификация, утре е големият ден. Забавянето преди скока не бих казал, че ми пречи, аз гледам да се концентрирам за това какво ми престои. По-лошо е, ако се наложи да чакаш на тези температури“, сподели Влади след квалификацията. „Олимпийските игри са най-големият зимен форум, всичко е на много високо ниво, на мен ми харесва тук, бих казал по-добре от предишните две, на които съм участвал“, каза Зографски.
Запитан за неудобството от провеждането на тестове против COVID-19 всеки ден, той сподели: „На Световната купа също имаме всеки ден тестове, така че сме свикнали. Ако искаме да подобрим класирането от последната Олимпиада, ще трябва да направим подобрения“, сподели още българинът.
Източник: bntnews.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html