неделя, 28 април 2024 г.

Борисов осъди Мая Манолова за 10 000 лв.

Снимки: Фейсбук

Бившият премиер Бойко Борисов осъди лидера на „Изправи се, БГ“ Мая Манолова за сумата от 10 000 лева, дължимата лихва и разноските по делото. Борисов е успял да докаже, че на 1 ноември 2019 г. (тогава все още действащ премиер) в телевизионно предаване, както и в публикация във Фейсбук, Манолова „изнесла обидни думи и изрази по отношение на Борисов, а именно: „Тази сутрин във вашата телевизия беше един арогантен човек, който избълва редица клевети, обиди и грозни внушения. Срам ме е заради него, срам ме е, че това е човекът, който ни представлява пред света“.

Лидерът на ГЕРБ твърди, че тези думи били унизителни и обидни за него, възприел ги „изключително тежко, накърнена била личната му чест и достойнство“

В същото предаване Манолова обвинила Борисов и в престъпление, което съдът отсъдил като клевета, а именно, че той е човекът, пуснал братя Галеви да избягат. Софийският градски съд смята, че Манолова е извършила „противоправно“ деяние и е оклеветила Борисов. Решението подлежи на обжалване.

Източник: standartnews.com

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html