сряда, 1 май 2024 г.

Махат зеления сертификат през март

Снимки: интернет
Зеленият сертификат за България ще бъде необходим още около месец, не повече. Това обяви проф. Радка Аргирова, съветник на премиера Кирил Петков по въпросите на пандемията в ефира на Нова тв. „Около 8-10 февруари ще стигнем пика. Днешните 11 000 никак не са радостни, при такава цифра не може да се махне.
След това заболеваемостта ще започне да спада и с това ще спадне критерият „брой на интензивните легла“. Когато те станат 100-130, ще махнем зеления сертификат“, посочи съветничката на премиера.
Тя уточни, че анонсът за махане на сертификата е съгласуван с Кирил Петков.
По думите й все пак ще останат някакви ограничения – като например за масови събирания на едно място. „Зеленият сертификат ще остане само там, където има голямо струпване на хора, или ще има ограничения в броя на посетителите. Никой няма намерение да тормози хората“, подчерта професор Аргирова и допълни, че ваксинацията към момента е доброволна и здравните власти особено държат на това.
„Ваксинирането продължава, а и самият характер на варианта Омикрон дава по-малко усложнения. Този вариант протича по-леко“, категорична е тя.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html