сряда, 1 май 2024 г.

ЦСКА удари втория в Русия, котка прекъсна контролата

Снимки: cska.bg

ЦСКА победи с 3:1 руския гранд „Динамо“ (Москва) в контрола в Турция. „Армейците“ поведоха след спорна дузпа, спечелена от Яник Вилдсхют и реализирана от Иван Турицов. „Червените“ удвоиха в края на първата част след гол на празна врата на Бисмарк Чарлс. „Динамо“ върна гол в 60-ата минута след точен удар на Иван Ордетс след ъглов удар. В 70-ата минута котка нахлу на терена и прекъсна двубоя за кратко. В 86-ата минута Маурисио Гарсес откри головата си сметка за ЦСКА с елегантно изпълнение.

„Положителното от днес е, че имахме добра организация и в атака, и в защита. Контролирахме мача през цялото време. За съжаление допуснахме индивидуална грешка при статично положение, но това е част от подготвителния лагер. Работим винаги и в двете фази. Балансът е важен“, заяви треньорът на „червените“ Стойчо Младенов.

„Турицов показва добра психологическа устойчивост на тренировките, има добра успеваемост при дузпите. Засега той ще бъде титулярният ни изпълнител“, разкри той.

„В следващите две контроли ще играем с два състава по 90 минути. Всичко освен контролата с „Хартберг“ на лагера ни върви по план. Имаме да изиграем и две контроли в България. Ще сме готови за първенството“, сподели още треньорът на „армейците“ Стойчо Младенов.

„Гарсес и Морено трябва бързо да се адаптират към отбора и да се възползват от малкото шансове, които им давам. Когато се приспособят към отбора, ще разчитаме напълно на тях. Ще бъдем търпеливи. Ще правим ротации и в първенството“, добави специалистът. „Няма да привлечем Мохамед Осман, нито ще има други играчи на проби. Винаги има място за нови футболисти, няма да разкривам на какви позиции. Нямам информация за оферти към наши играчи. Кайседо е важен за нас в борбата за титлата. Ще го продадем, ако пристигне оферта от 10 милиона евро. Ако не този сезон, задължително трябва да сме шампиони другия“, завърши Младенов.

Това е втора контрола за „армейците“ на турска земя. В първата завършиха 1:1 със „Стал“ (Миелец). Във вторник бе предвидена проверка с австрийския „Хартберг“, но тя пропадна заради лошото време в южната ни съседка. Вместо това играчите на Стойчо Младенов направиха двустранна игра.

Източник:  dsport.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html