понеделник, 29 април 2024 г.

Унгарец става шеф на съдиите ни

Снимки: БГНЕС, Dsport

Съдийската комисия към Българския футболен съюз ще има нов председател. Бившият международен арбитър Виктор Касай ще поеме позицията. Новината съобщи президентът на БФС Борислав Михайлов след днешното заседание на Изпълнителния комитет.

Очаква се още утре, 26 януари, назначението му да бъде обявено официално, а самият унгарец да даде брифинг. „Той е едно от най-известните имена в европейския футбол. Последно работи като шеф на съдиите в Русия за година и половина. Ще живее и работи в България“, заяви Борислав Михайлов. Договорът на Касай ще бъде за година и половина. Целта пред него ще бъде налагането на млади български рефери.

Досегашното пресаташе на БФС Христо Запрянов също ще има нова длъжност, той ще бъде заместник изпълнителен директор на футболната централа.

В същото време стана ясно, че договорът на националния селекционер по футбол Ясен Петров беше продължен с още една година. „Клаузата в договора на Ясен Петров беше активирана и е подновен за още една година. Има право да бъде подновен неговият договор. Той ще бъде треньор най-малкото до края на квалификациите за Лигата на нациите. Основната цел, която му беше поставена от Изпълнителния комитет е първо място в групата“, каза Боби.

Националите ни ще изиграят две приятелски срещи през март. България ще гостува на домакина на предстоящото световно първенство Катар на 26 март и ще изиграе контрола със световния вицешампион Хърватия 3 дни по-късно отново в Доха.

На конгреса на БФСна 18 март 2022 г. пък ще бъде проведен избор на президент на БФС, както и за членове на Изпълнителния комитет.

Източник: bntnews.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html