сряда, 1 май 2024 г.

Убитата в Русе била удушена и разчленена, не са искали откуп от семейството

Снимки: Фейсбук
Убитата собственичка на верига аптеки в Русе е била първо удушена, а след това тялото ѝ е разчленено на части, съобщиха на брифинг от Окръжната прокуратура.
Тя е убита на 11 януари близо до река Русенски Лом, а частите от тялото са скрити в населено място в близост до града – на около 30 км. Сигналът за изчезването ѝ е подаден на 14 януари от нейните близки.  Двамата похитители са планирали дълго грабежа, като са я следили повече от месец.
Установили са навиците от ежедневието ѝ и са разбрали, че има практика да носи в себе си голяма сума пари. Излязла е от една от аптеките, която стопанисва, и е носела 20 000 лева. Тръгнала е към обществен паркинг, когато е била похитена, обясниха още от прокуратурата. Съпругът на убитата Еранохи Пехливанян – Бедрос заяви, че никой не се е свързал с него, за да му поиска откуп, предаде БНТ.
Бившият министър-председател Бойко Борисов изказа съболезнования във Фейсбук на русенския бизнесмен. „Съболезнования на Бедрос Пехливанян и сина му. Не сте сами! Бедо е един от хората, с които поставихме началото на ГЕРБ в Русе през 2008 г. Благодаря на полицаите и прокурорите, които стигнаха до извършителите на това тежко престъпление. Въпреки чегъртането и в МВР, има останали достойни полицаи!“, написа Бойко Борисов в личния си профил в социалната мрежа

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html