вторник, 30 април 2024 г.

Избраха Десподов за №1 у нас, 256 гола не стигнаха на Камбуров

Снимки: Фейсбук
Кирил Десподов спечели наградата „Футболист на годината“ за 2021-ва. Това е втората му такава награда, след като той я спечели и през 2018 г. В следващите две години за №1 бе избиран капитанът на “Локо” (Пд) Димитър Илиев. 
Победителят се нарежда до Георги Найденов, Иван Колев, Александър Шаламанов, Димитър Пенев, Кирил Ивков, Красимир Балъков, Георги Иванов – Гонзо и Димитър Илиев, които имат по две награди. Димитър Бербатов е рекордьор по спечелени награди с цели седем отличия.
Носителят на “Златната топка” за 1994 г. Христо Стоичков е бил победител пет пъти, а Христо Бонев и Ивелин Попов три пъти са побеждавали в анкетата. С по една награда са 37 футболисти.
Втори след играча на „Лудогорец“ остана разочарованият Мартин Камбуров, който миналата година стана голмайстор номер 1 в историята на А група. Трети е Георги Йомов от ЦСКА.
„Много благодаря на всички журналисти, които са гласували за мен. Направихте ме невероятно щастлив. Приемам го като голяма отговорност. Искам да благодаря на моето семейство, което винаги е зад мен. Искам да благодаря и на всички в Лудогорец. Разбира се и на моите колеги. Футболът е феномен, който трябва да радва и обединява хората. Нормално е да има разочаровани. Конкуренцията е доста сериозна. Искам специално да поздравя Мартин Камбуров за рекорда, който постави“, коментира Десподов.
„256 гола явно не ми стигнаха. Благодаря на журналистите, които са гласували, другите ги разбирам… Успех на всички призьори. Успех на другите, които ще правят трансфери“, сподели огорченият Камбуров.
Четвъртата позиция е за Петко Христов, а пети остана Тодор Неделев.
ВСИЧКИ НАГРАДИ ОТ „ФУТБОЛИСТ НА ГОДИНАТА“
Специална награда на „Дакс Медия“: Мартин Камбуров
Гол на годината: Юрген Матей: ЦСКА срещу ЦСКА 1948
Награда „Лъвско сърце-Трифон Иванов“: д-р Валентин Великов
№1 в женския футбол: Симона Петкова
Най-прогресиращ млад играч: Светослав Вуцов
Най-добър чужденец: Юрген Матей и Жорди Кайседо
Най-добър вратар: Светослав Вуцов
Най-добър защитник: Юрген Матей
Най-добър полузащитник: Ивайло Чочев
Най-добър нападател: Мартин Камбуров
Треньор на годината: Илиан Илиев
Футболист на годината: Кирил Десподов

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html