сряда, 1 май 2024 г.

Петков: Линията София-Скопие ще стане реалност

Снимки: БГНЕС

Министър-председателят Кирил Петков се срещна с новоизбрания си колега в Северна Македония Димитър Ковачевски.

„Днес имахме един много приятелски разговор. Добросъседството между двете страни го превърнахме в още по-голям приоритет. Самолетната линия София-Скопие ще бъде реалност. До 60 дни тя ще бъде работеща“, каза премиерът Кирил Петков след срещата с Ковачевски.

„Следващата среща ще бъде на 25 януари. Всяка седмица работните групи ще се срещат с ясни цели, с ясни резултати, а не само политически изказвания“, допълни Петков. На летището той бе посрещнат от министъра на външните работи на комшиите Буяр Османи.

„Като премиер започвам с един от най-важните въпроси за РС Македония – евроинтеграцията на страната. Двамата с българския премиер Кирил Петков искаме да използваме новата енергия за постигане на общата цел – за по-добро бъдеще на двете страни“, каза Ковачевски в началото на пресконфернцията в Скопие, предаде БГНЕС.

„България първа ни призна. След 30 години отваряме нов прозорец в отношенията ни. Имаме една цел – да създадем условия за по-добър живот на народите на двете държави. Македонците и българите са два близки народа“, заяви домакинът.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html