понеделник, 29 април 2024 г.

Няма доказателства, че Татяна Дончева е предлагала рушвет на Радостин Василев

Радостин Василев, сн. БГНЕС Архив

Специализираната прокуратурата прекрати проверката на твърдения, че Татяна Дончева е предлагала подкуп на депутати от „Има такъв народ“. Това каза ръководителят на спецпрокуратурата Валентина Маджарова пред медиите.

Случаят нашумя в края на лятото миналата година, когато членове на ИТН заявиха, че Дончева написала на листче „500 к“, а целта била да бъдат „отцепени“ депутати. Според разказите на хората на Слави, рушветът е бил предлаган на станалия в новото правителство спортен министър Радостин Василев.

Маджарова каза, че прокуратурата е прекратила проверката, защото няма събрани достатъчно доказателства, за да започне разследване. Тя определи събраните данни до момента като „рехави доказателства“.

Говорителят на институцията Христо Кръстев оповести, че на съд е дадена престъпна група, занимавала се с измами и пране на пари. Групата действала в периода 2017-2021 г., в нея имало осем човека. Създадена била мрежа от търговски дружества, управлявани от поставени лица. Групата предлагала на различни хора да участват в инвестиционни финансови сделки. Потърпевшите били подлъгвани, че сключват договори с фирми, които имат лиценз, но това не било така. След като тези дружества получили парите, те били „превъртани“ и изтегляни на каса, каза Кръстев. По случая работят четирима прокурори, разпитани са 81 човека. До момента прокуратурата има данни за 19 измами, като щетата е за 4 милиона лева.

Източник:  zashtoto.com

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html