сряда, 1 май 2024 г.

Гришо даде сет на старта в Мелбърн, Томова отпадна

Снимки: интернет
Григор Димитров започна с успех участието си на Откритото първенство на Австралия. За 11-и път в кариерата си той преодоля първия кръг на Australian Open. Българинът победи в четири сета 142-рия в световната ранглиста 20-годишен чех Ижи Лехецка с 6:4, 4:6, 6:3, 7:5 за 2.48 часа игра.
В следващия кръг Григор Димитров ще се изправи срещу Беноа Пер (Фр). 20-годишният чех Лехечка победи Макс Пърсел, Майкъл Мо и Дмитри Попко в квалификациите, като така си осигури място в основната схема.
Хасковлията проби първи в мача в гейм №10 и спечели първата част с 6:4. Във втората част обаче допусна пробив за 3:4, което се оказа решаващо и след 4:6 сетовете бяха изравнени. В третия сет Димитров поведе с 3:0. До края на тази част нови пробиви нямаше и първата ни ракета отново дръпна. В четвъртата част равенството се задържа до 5:5. Тогава Григор успя от втората си възможност да пробие и сервира на съперника за спечелване на мача. На собствен сервис Димитров трябваше да спаси точка за рибрейк, но от втората си възможност сложи точка на спора.
По-рано Виктория Томова загуби срещата си от първия кръг в основната схема. Българката отстъпи с 3:6, 3:6 на французойката Ализе Корне.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html