сряда, 1 май 2024 г.

Цацаров дава Кирил Петков на прокурор

Снимки: интернет

Шефът на Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) Сотир Цацаров сезира прокуратурата с искане за извършване на проверка за неговите действия и твърденията на Кирил Петков, които „навеждали на извод за извършено престъпление“. Това заявиха от КПКОНПИ в отговор на въпрос на Dir.bg как биха коментирали намеренията на министър председателя Цацаров да бъде предаден на прокуратурата.

На 14 януари на Цацаров получи акт, с който му беше отнет достъпа до класифицирана информация, заради ненадеждност. Два дни по-късно Петков в интервю за bTV заяви, че има последствия от изнесената от Цацаров класифицирана информация и случаят вероятно ще бъде предаден на прокуратурата.

Цацаров заявява още в иска до прокуратурата, че обжалва акта за отнемане достъпа му до класифицирана информация по реда на закона, като категорично заявява, че „този сигнал не е свързан с процедурата по обжалване, а касае само публично заявените твърдения на г-н Петков за евентуално престъпно поведение“. Днес бившият главен прокурор подаде официално своята оставка в Народното събрание и поиска да бъде освободен като шеф на КПКОНПИ.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html