сряда, 1 май 2024 г.

Джокович победи в съда, ще играе на Australian Open

Снимки: интернет

Новак Джокович има 9 титли от Australian Open и въпреки това днес спечели най-голямата си победа на австралийска земя. Съдия Антъни Кели се произнесе против анулирането на визата на сърбина, което ще му позволи да играе на предстоящия „мейджър“ в страната.

В решението бе споменато още, че правителството е задължено да плати разноски в размер на нанесените щети, а самият №1 в тениса да бъде освободен в рамките на 3 минути и да получи обратно паспорта и личните си вещи.

Като основна причина за това решение се посочва факта, че Джокович е имал право да отговори на известието за анулиране на визата до 8:30 ч. местно време в четвъртък, а вместо това решението е било обявено пред него в 7:42. При повече налично време той е можел да се съветва с повече хора и да отговори по-добре на изискванията. Всички страни от заседанието се съгласиха с крайното становище на съдията.

Все пак адвокатът, представлявал правителството в изслушването, Кристофър Тран, заяви, че федералният министър на имиграцията Алекс Хаук ще прецени дали да използва правото си да анулира наново визата на Ноле. Кели уважи това пояснение и добави, че ако подобен развой стане факт, Джокович няма да има право да посещава Австралия в следващите три години. Решението отново ще може да бъде обжалвано.

Източник: tenniskafe.com

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html