понеделник, 29 април 2024 г.

Новият треньор на „Лудогорец“: Мога да направя отбора по-добър

Снимки: ludogorets.com

Спечелването на титлата в Първа лига остава основен приоритет пред „Лудогорец“ в един от най-трудните сезони, които отборът има, обяви ръководството на десеткратните шампиони на старта на зимната подготовка, на която беше представен и новият треньор Анте Шимунджа.

„Щом имаме нов треньор е ясно, че нещата не са били цветя и рози. Имаше положителни неща, но това, което остави негативна нотка е слабото ни представяне в групите на Лига Европа. Преминахме през много трудности, като смяна на поколенията, но се надяваме решението на всичко да бъде Анте“, коментира изпълнителният директор на клуба Ангел Петричев.

Новият треньор обяви, че е наясно с отбора и е анализирал представянето на играчите в последните месеци. „Нямам търпение да започнем да работим заедно. Анализирането е едно, но ежедневната работа съвсем друга. Говорихме дълго време с „Лудогорец“, нещата не се случиха толкова бързо. Това, което ме спечели обаче са амбициите на клуба, нивото на футболистите и техните възможности. Мисля, че мога да направя отбора по-добър и да отбележим прогрес“, каза Шимунджа.

Според него краткосрочната цел е спечелване на титлата. „След това ще говорим за следващите стъпки и как да бъдем много по-добри“. Словенският треньор добави, че „Лудогорец“ се нуждае от още нови футболисти. Той съобщи, че в следващите дни може да се осъществят трансфери. Дотук шампионите привлякоха Спас Делев, както и бразилеца Рик Джонатан.

Шимунджа определи ЦСКА, който изостава от „Лудогорец“ с две точки, като основен съперник за титлата. „Не бива обаче да се фокусираме само върху тях. Има много силни отбори и всеки трябва да покажем, че ние сме най-добрите“, добави Шимунджа. Досегашният наставник Станислав Генчев няма да остане в щаба на словенеца.

На срещата с медиите бе представен и българският национал Спас Делев. Атакуващият футболист ще играе с №90 в Разград. „Ще дам всичко себе си, за да помогна на отбора да спечели титлата, както и Купата. За мен е важно да показвам най-доброто от себе си на терена, да се раздавам за отбора, за всички. Бях приятно изненадан от поканата и не се и замислих, за да приема. Тук съм да дам най-доброто от себе си, за да помогна на отбора да спечели отново титлата на България. Тази година първенството е доста оспорвано, има добри отбори. Не само като ЦСКА, но „Лудогорец“ е най-добрият отбор в България и трябва да го покажем в оставащите мачове до края, за да може да постигне целта си. Тази година и Черно море направи силен отбор, както и „Ботев“ (Пловдив), но ние трябва да покажем, че сме най-добрия отбор“, заяви роденият в село Ключ национал.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html